Schitterende klanken en eigenwijze benaderingen. De Parels van Texel in het licht. 

Jazz on the Waves

Jaap Dros docent en muzikant in hart en nieren, Claudia Reij zangdocente, stempedagoge en performer, Mare Hilstra dichter en kunstenaar, en de bands YouGoGirl en DAAN. Mensen die anderen laten beseffen wat ze kunnen, na laten denken, zich laten verwonderen en een goed gevoel geven. Samen met de mensen om zich heen laten ze horen en zien wat parels kunnen zijn.

TexelJazz, op 1 juni

Jazz zoals jazzmuziek bedoeld is. Een swingende avond vol meeslepende klanken, verzorgd door de band DAAN met zangeres Daniëlle de Lussanet en de band YouGoGirl met zangeres Aya During. De twee Texelse bands en de solisten die door de bands begeleid worden, storten zich vol overgave in de muziek. Een heerlijke avond genieten, luisteren en dansen.

Café Chantant, op 8 juni

Schitterende Franse chansons en meezingsessies die na-echoën. Samen met haar chanson-groep laat Claudia Reij horen wat er mogelijk is. Begeleid door hun eigen combo zingen ze chansons van onder andere Piaf, Fugain, Brel en Clerc. In het tweede gedeelte van de avond sluit Johan Hoogeboom aan, bekend van zijn theatervoorstellingen en om zijn fantastische manier van begeleiden. Samen zorgen ze voor geweldige meezingsessies die nog lang voor een glimlach zorgen.

Skemere tijdens poëzie-happening, op 15 juni

Tussen donker en licht zijn, Skemere, door Mare Hilstra. Een poëzie-happening tijdens de invallende avond, op een groot voetbalterrein. Over donker en licht, verwonderen en even nietsdoen. Korte poëtische optredens van dichters, muzikanten en verhalenvertellers, binnen en buiten. Het publiek loopt van optreden naar optreden en mag zich laten verrassen door het vreemde. Een gevarieerde, speelse en vrolijke avond vol poëzie. 

Texels troubadour, op 22 juni

Bijzonder is de poëzie van J.C. Bloem die Jaap Dros verwerkt in zijn muziek. Met zijn cd J.J. Dros zingt J.C. Bloem werd Jaap in 2012 uitgenodigd in het tv-programma Spijkers met koppen. Samen met zijn muzikale vrienden Jan Kühne saxofonist en gitarist, Thomas Patijn violist, en zijn jongste dochter Roos Dros actrice en zangeres, brengt Jaap Dros de mooiste songs van zijn oude cd’s en heel veel liedjes van zijn twee nieuwe albums. Een avond luisteren en genieten.

1, 8, 15* en 22 juni 2018

Parels van Texel

Dorpshuis De Waldhoorn
Herenstraat 30
Den Hoorn

Aanvang: 20.30 uur

Kaarten verkrijgbaar via i

www.klifhangertexel.nl

* Skemere tijdens poëzie-happening op 15 juni, begint om 21.30 uur op het voetbalveld van ZDH aan de Witteweg in Den Hoorn.

© 2012 - 2018 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief