Ook de Texelse kunstenaarsvereniging ZOUT doet goed van zich spreken.

ZOUT Texel

De Texelse kunstenaarsvereniging Zout heeft sinds april 2016 een loods omgedoopt tot Kunsthal. Deze Kunsthal wordt gebruikt voor gezamenlijke exposities. De kunsthal is tijdens de expositie periodes dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur.

Project X en (Island) Art Exchange

Art in progress. Dat is de essentie van Project X. Op één locatie zijn kunstenaars uit verschillende disciplines aan het werk, zowel individueel als gezamenlijk. Ze inspireren en stimuleren elkaar, waardoor het project groeit en het kunstwerk gestalte krijgt. Dit groeiproces is door het publiek te volgen.

ProjektX2016 small

Het initiatief voor Project X (19 mei t/m 1 juni), dat voor het derde achtereenvolgende jaar plaatsvindt, komt van de Texelse kunstenaarsvereniging ZOUT. De lege ruimte wordt tijdens de projectperiode langzaamaan gevuld en na de werkperiode volgt een expositie.

Project X wordt ook dit jaar gecombineerd met de (Island) Art Exchange, waarbij Texelse kunstenaars deelnemen aan een uitwisseling met kunstenaars elders. Deze keer is de jaarlijkse uitwisseling met Kunstverein Iserlohn uit het Duitse Sauerland. Een aantal kunstenaars van Iserlohn (Petra Lukoschek, Birgit Waltermann, Sigrid Oelkrug, Lorina May) werkt mee aan Project X. Later dit jaar brengen leden van ZOUT een tegenbezoek aan Duitsland.

Bezoekers worden niet alleen uitgenodigd om te komen kijken naar het werk. De deelnemende kunstenaars hopen op een inspirerende interactie met het publiek.

art exchange

Zomerexpo

De zomerexpositie wordt gehouden van 4 juni t/m 29 juni. Een groot aantal leden (ruim 30) laat tijdens deze expositie hun nieuwe werk zien. Er is geen gezamenlijk thema wat voor een verbinding in de werken zou kunnen zorgen. Iedere kunstenaar werkt zoals hij/zij het liefst doet. Zodoende zal de expositie een mixage worden van veel verschillende soorten kunstwerken, uitgevoerd in diverse technieken en materialen. Dus een mooi overzicht wat er zoal op het eiland gebeurd op het gebied van kunst. Er zijn tijdens de expositie 2 kunstenaars aanwezig als suppoost en kunnen u op dat moment uitleg geven van het hoe en wat van hun werk.

Atelierroutes

Iedere zondag is er bij een deel van de kunstenaars open atelier. De deelnemende kunstenaars staan vermeld op de website, www.zouttexel.nl. Bij de Kunsthal is een route kaartje verkrijgbaar.

De Kunsthal is te vinden aan Schilderweg 194 tussen Den Burg en Oudeschild.

Let op: tussen de exposities is de Kunsthal gesloten om de kunstenaars de gelegenheid te geven om de kunst te wisselen en er weer iets moois van te maken.

© 2012 - 2017 Texels Ontwerp
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief