Music Meets Texel
  • vrijdagavond - 21.00 uur: Stayokay in Den Burg
  • zaterdagmiddag - 13.00 uur: bij de Visspecialist of Oude Vismarkt in Oudeschild
  • zaterdagavond - 21.00 uur: De Krim in De Cocksdorp
  • zondagmorgen - 08.30 uur: Band & Breakfast bij Stayokay 
  • zondagmiddag - 16.00 uur: Theater Restaurant De Toegift @Klif12 in Den Hoorn

De entree is overal vrij.

MyDearestDear – 2, 3 en 4 juni

MyDearestDearMyDearestDear bestaat uit twee beste vrienden uit Groningen. Op een winterse avond pakte Tristam de Rooij zijn gitaar op en begon samen met Marije Boonstra muziek te maken. Dit bleek een succes. Al snel stond het duo op verschillende podia hun minimalistisch indiefolk te spelen.

Door hun romantische benadering van muziek en minimalistische gebruik van instrumenten, creëert MyDearestDear een uniek geluid dat een weg vindt in dromerige, lieve folksongs. Kleine instrumenten zoals een reisgitaar, ukelele, klokkenspel en mini-synthesizer zijn onderdeel van hun uitrusting. MyDearestDear maakt al furore in Noord-Nederland, (speelde op o.a. Noorderzon, Bevrijdingsfestival Groningen en Vera Groningen) en is hard bezig zijn horizon te verbreden in de rest van het land.

Maddogs – 9, 10 en 11 juni

MaddogsDe Maddogs maken de gezelligheid altijd nog leuker, met een stem die je absoluut gehoord moet hebben (Sylvia), een bak energie die je beleefd moet hebben (Gabriel, bas, zang), virtuoze solo’s die je meegemaakt moet hebben (Paul, gitaar) en een solide basis die je gevoeld moet hebben (Peter, toetsen met drum).

Naast het spelen van de beste hits allertijden maakten de Maddogs de afgelopen vijf jaar diverse specials. Bijvoorbeeld van de Rolling Stones (Texelse Courant: “een van de beste Rolling Stones tributes ter wereld”), Amy Winehouse, Pink Floyd (inclusief opname van een clip van hun versie van het nummer “Sheep”), en de blues (Huisband House of Blues tijdens Texelblues 2015). Maar vooral lekker muziek en plezier maken, samen met het publiek. Daar gaat het de Maddogs om.

Maarten Russchen – 16, 17 en 18 juni

mMarten RuschenMaarten Russchen speelt in de traditie van de grote blues helden, maar met een eigen nieuw repertoire. In november 2016 is de EP met de hele band Better Pack Your Bags uitgebracht. De band heeft inmiddels op diverse kleine clubs in het land gestaan en wil in 2017 de stap maken naar grotere podia.

Maarten komt naar Texel met Marten Jeths op bas en Hans Weijergang op drums. Bij optredens kan het trio helemaal los gaan en is er ook ruimte voor improvisatie.

Jasper Schalks – 23, 24 en 25 juni

Jasper SchalksJasper Schalks is een 22-jarige singer-songwriter uit de Kop van Noord-Holland, wiens muziek vaak wordt vergeleken met het akoestische werk van Neil Young en Ryan Adams. Als solo-artiest won hij enkele lokale singer-songwriterwedstrijden, behaalde hij de finale van de Amsterdamse Popsongcompetitie Mooie Noten en speelde hij afgelopen najaar in maar liefst 21 steden bij het rondreizende muziekfestival Popronde.

Sinds dit najaar heeft hij ook een inmiddels warmgedraaide band om zich heen, bestaande uit Leif de Leeuw op o.a. mandoline en pedal-steel, Mirte de Graaff op viool en Madelief van Vlijmen op contrabas.

Rig Monkey – 30 juni, 1 en 2 juli 

Rig MonkeyRig Monkey speelt o.a. Texas en Chicago Blues

Met RM gaan we terug in de tijd dat de blues hoogtij dagen vierde in de rokerige kroegjes van de jaren 50/60/70. In deze jukejoints zijn grootheden zoals BB King en Muddy Waters hun carrière begonnen. RM richt zich op deze stijl van de bluesmuziek.

 

© 2012 - 2018 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief