Een totaal vernieuwde Klifhanger met nieuwe kunstwerken van kunstenaars en studenten. 

Klifhanger

Een unieke mogelijkheid om eens een kijkje te nemen achter de schermen. Wandelend langs twintig kunstwerken komen bezoekers op plekken waar ze anders niet kunnen komen. De Klifhanger-erfgoed-route, dit jaar rond het thema erfgoed omdat 2018 het jaar is van het cultureel erfgoed. Voor de studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam is deelname aan Klifhanger een afstudeerproject. Nieuwe energie en verrassende invalshoeken zijn kenmerkend voor Klifhanger Erfgoed 2018. 

Tentoonstelling Schaapjes op het droge (?)

Een eerbetoon aan het boerenerfgoed in Den Hoorn en omgeving op Boerderij ’t Nieuwland, Stolpweg 22 in Den Hoorn. Te zien zijn schilderijen van Reinier Bakels uit het bezit van de Gemeente Texel, tekeningen van Ad Blok van den Velden uit de collectie van de Historische Vereniging en oude ansichtkaarten uit de verzameling van André Bakker. Aangevuld met werk van Souwtje de Wijn, Hendrik Lesage, Harrie Tielemans, Toon de Haas, Henk Noorlander en andere (Texelse) kunstenaars. Vergelijken we de historische beelden met de huidige welvaart, dan is de conclusie: Schaapjes op het droge (?)  

(Sch)erfgoed    

Tijdens Klifhanger Erfgoed werkt keramiste Ineke van Eden met oude keramiekscherven die op het erf en in de tuin van een armenhuisje uit 1724 gevonden zijn. In het project Outsiders Art van Hart Werk & Kunst te Haarlem werkt Ineke van Eden samen met mensen met een verstandelijke beperking. (Sch)erfgoed is een uniek kunstproject dat verbindt en inspireert.

Zien en voelen

In De Vermaning exposeert de dichter en schilder Siegrid Schwengber met de tentoonstelling ‘Point of View, Point of Feeling’. Zien en voelen vormen de impulsen voor haar werk. Haar gedichten zijn de basis voor nieuwe beelden. Schilderijen met heldere en krachtige kleuren en een (vaak) ongebruikelijk perspectief. Op 3 en 17 juni om 16.00 uur leest Siegrid Schwengber haar eigen gedichten voor, afgewisseld met Nederlandse poëzie voorgelezen door Nettie van de Brake. Het geheel wordt muzikaal begeleid door het Texelse trio ELINE.

Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 27 mei t/m 24 juni 2018

Klifhanger 2018 Erfgoed

Start- en informatiepunt:
Jan Drijverschool
Naalrand 2
Den Hoorn

Meer info en entreeprijzen op

www.klifhangertexel.nl

© 2012 - 2018 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief